Címkék

2012. január 20., péntek

PC és Android szinkronizálása

A telefonon tárolt tartalmakat, fájlokat, névjegyeket, vagy üzeneteket sokkal egyszerűbb számítógépről menedzselni, mint magáról a telefonról. Már évek óta használom erre a MyPhoneExplorer nevű programot, aminek mostanra remek androidos kliense is lett. Így egy olyan felületet kapunk, amivel könnyedén megoldható mindenféle szinkronizációs művelet, sőt néhány plusz dolog is jár hozzá.
Első lépésként le kell tölteni a Windowsos klienst, például a www.fjsoft.at oldalról. Természetesen a szoftver ingyenes, bár ha úgy érzi valaki, lehet támogatni adománnyal a fejlesztőt. Ezután USB kábellel csatlakoztathatjuk a telefont, és ha eddig a Marketről nem töltöttük le az android klienst, akkor most az is felkerül a telefonra a PC-s szoftver jóvoltából. Ezután felismeri program az eszközünket (bármilyen Android használható 1.6-tól felfelé), és elkezdődik a szinkronizálás. A kontaktok, üzenetek, emailek és a hívásnapló elemei azonnal megjelennek a számítógépen, ahogy az a képen látható. Ezeket természetesen szerkeszthetjük, törölhetjük, vagy akár excel fájlba ki is lehet exportálni. Van szoftveres billentyűzet, így SMS-t írni a programon belülről is lehet, illetve ha mikrofonnal is rendelkezünk akkor a hanghívásokat is lehet innen intézni. A beépített naptárban az időpontokhoz kapcsolódó események is megtalálhatók, vagy újat is felvehetünk.

Kapunk filekezelőt is, amivel a memóriakártya tartalmához teljes körűen hozzáférünk, tudunk másolni, áthelyezni, és a PC-re letölteni, vagy onnan fel. A belső memória tartalmát is megnézhetjük, de módosítani itt nem tudunk. Mivel Androidról van szó, nem maradhatott ki az alkalmazás kezelő rész sem. Tudunk APK fájlt telepíteni a telefonra, de van egy olyan funkció, amit kevés szoftver tud. A telefonon telepített alkalmazást ki tudjuk exportálni PC-re egy APK fájl formájában, és azt bármelyik másik eszközre telepíteni, vagy elraktározni későbbre biztonsági mentés céljából.

Ezen felül van még egy státuszmonitor: itt az éppen aktuális akkuszintet, és a mobilhálózat jelerősségét lehet megnézni, illetve a telefon hardveréréről van néhány adat. A régebbi Androidokon nincsen képernyőkép készítő opció, és az ilyen appok is csak root joggal működnek. Szerencsére ez a program root nélkül is képes erre a funkcióra, sőt egy kis ügyeskedéssel akár videó is készíthető, nem csak kép.
Fontos tudni, hogy csak első alkalommal van szükségünk az USB kábelre, utána már wifi, bluetooth, vagy infra (akinek még van ilyen) segítségével is lehet csatlakozni. Ahogy azt már írtam is, ez a szoftver az elsők között kerül fel nálam egy új telefonra.

18 megjegyzés:

  1. Letöltöttem a programot, nagyon szimpatikusnak néz ki. Azonban hiába csatlakoztatom usb kábellel a telefonomat, nem ismeri fel a PC.
    (Ugyanígy a Sony Ericsson PC Suite-hoz sem tudok csatlakozni.) A telfonomban lévő memória kártyát felismeri, a telefont nem. Mi lehet a hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. USB hibakeresés legyen bekapcsolva a telefonon, és válaszd le az SD kártyát

      Törlés
  2. én is letöltöttem, de nekem sem ismeri fel usb kábellel a telefonomat, az sd kártyát leválasztottam, és az usb hibakeresés is be van kapcsolva. mi lehet a probléma?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok féle programot használtam már, számítógép és telefon közti kommunikációra, de még egy sem volt ennyire összeszedett és használható mint ez a szoftver. Mindenkinek nagyon ajánlom, még ha bizonyos esetekben mint ahogy nálam is kicsit kínlódós volt az indulás, de utána már tökéletesen ment minden.
    Samsung Galaxy mini-nél először feltettem a Samsung kies-t, majd amikor már felpakolta a telefon illesztőket zökkenőmentesen ment minden. Köszi a leírást!

    VálaszTörlés
  4. Rákényszerültem, hogy új Samsung Galaxy-t vegyek, és most próbálok megoldást találni arra, hogy a régiről áttöltsem az adatokat az újra.
    Köszönöm a leírást, az Android-->PC irányra tökéletesen működik, sőt én hagytam az usb-kábelt és rögtön wifi-vel indítottam, de a PC-->Android iránynál elakadt a tudományom.
    Tudtok segíteni, hogyan lehet PC-ről mobilra tölteni adatokat?
    Norbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. PCről mobilra? Hát USB-n rádugod a gépre a mobilt, és máris tudsz adatot rátölteni a memóriakártyára

      Törlés
  5. Üdv,
    letöltöttem, de nem ismeri fel a telefont.
    USB hibaelhárítás bekapcsolva, SD-kártya leválasztva...mi kell még?
    Működik bárkinek is? Ha igen, hogyan?

    mizsi3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld úgy hogy az SD ne legyen leválasztva
      Milyen típusú a telefon?

      Törlés
  6. SZiasztok!
    A Fájlkezelőben keressétek meg a PC USB Driver mappát és egy az egyban másoljátok át a gépre pl C: meghajtóra.
    Az PC-n az eszközkezelőben keresd meg a telefont, elméletileg egy sárga felkiáltójelllel a sarkában megtalálható.
    Katttints jobb gommbal, majd az illesztőprogram frissítését válaszd.
    Keresés a saját gépen --> válaszd ki a mappát amit a C:-re mentettél.
    Ha mindez megvan, akkor már működni fog a szinkronizálás!

    Üdv!
    Szőr

    VálaszTörlés
  7. It is close to given instructions on how to debar transmission in the lesion since that's what it unfeignedly is at this stage,The third method ill-used in the removal of Skin Tags is herbal remedies.

    My weblog: hpv

    VálaszTörlés
  8. Your current wrіte-up provides verified useful tο us.
    It’s quіte infoгmative and уou аre сlearly quite eхperienced іn this fіeld.
    You get openеd our sіght for you to different νiews on this particular subject
    matteг ωіth intriguіng and solid content material.


    Also ѵisit my weblog - buy viagra

    VálaszTörlés
  9. Köszi a bejegyzést. Azt szeretném kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy az általad ajánlott Windows kliens még mindig ingyenes? Mert én csak fizetős verziót találtam, egyelőre.
    Köszi a választ előre is.

    VálaszTörlés
  10. A gond csak az, hogy Win32/DownWare.L kéretlen alkalmazást is beleépítettek a programba!!! :-(

    VálaszTörlés
  11. Helló!
    Van egy motorola motoluxom és törött a kijelzője olyannyira hogy egyáltalán nem tudok adatokat lementeni róla sehogyan. Hogyan lehet ugy letöltenem a névjegyzéket a számitógépre hogy ne kelljen a telón piszkálni semmit!

    VálaszTörlés
  12. Üdv! A program tényleg jónak tűni, azonban szinkronizálás közben hibát ír! Minden adat átkerült a telóról a gépre, csak a számomra talán legfontosabban, a naptár adatai és a jegyzetek nem! Mi lehet a hiba?? A teló, ha ez szamít, egy Sony.

    VálaszTörlés
  13. Üdv.. Nekem sem működik Pedig szimpatikus a program..
    Nem akarja felismerni semmivel sem..Huawei y600 teló

    VálaszTörlés
  14. Huawei p7 törött kijelző és sehogyan nem tudom rávenni hogy működjön! Elvileg fel ismeri,azt írja hogy naprakész de sem a számítógépben semmi az itt említett progiba nem ismeri fel ! Nagyon fontosak lennének a rajta lévő képek.

    VálaszTörlés
  15. Nem kell enyi szöveg. Mejik programot kell letöltenem, hogy a laptopomon lévő fényképeimeta Samsung tabletra tölthessem, wifivel, vagy Bluetoottal.

    VálaszTörlés