Címkék

2012. január 7., szombat

Melyik a legjobb Androidos...

Melyik a legjobb androidos telefon? 
Ha csak pusztán a számokat nézzük, akkor a legerősebb, leggyorsabb, legnagyobb (és legdrágább) androidos telefon a Samsung Galaxy Nexus. A bejegyzés írásakor ez az egyetlen  Android 4.0 verziót futtató új eszköz, kétmagos processzorral és 4,65" kijelzővel ára valahol 150000 Ft környékén van. Ettől némileg olcsóbb, és legalább ennyire jó a tavalyi Samsung zászlóshajó, a Galaxy S II. Talán nem annyira jövőbemutató, és nem olyan trendi, de ár/érték arányban tökéletes.


Melyik a legjobb androidos zenelejátszó?
A beépített lejátszó tényleg egy kicsit fapados, és ezt a Google tervezői is észrevették, mert az Ice Cream Sandwich verzióban egy sokkal fejlettebb zeneprogram kapott helyet. A régebbi Androidokon a Market választható másik app, nekem legjobban a PowerAMP player jött be, mivel igen sok formátumot ismer, van benne equalizer, és a lejátszási listákat is nagyon jól kezeli. Bármilyen headsettel együttműködik, még a bluetooth rendszerűekkel is.

Melyik a legjobb androidos file-kezelő?
Nálam egyik fontos szempont volt, hogy a RAR fileokkal is boldoguljon egy ilyen program, ez pedig erősen behatárolja a lehetőségeket. Végül az eFile győzött meg: RAR/Zip kezelés, hálózati megosztások kezelése, FTP, többféle nézet, beépített taskmanager... és még sorolhatnám. Ráadásul ez egy nagyon kis méretű app, alig 1 MB helyet igényel. Kipróbáltam természetesen a két legelterjedtebb file managert, az Astrot és az ES-t, de nekem úgy tűnik inkább csak az ismertség miatt töltik le ennyien őket, nem azért mert olyan jók, így marad továbbra is az eFile.

Melyik a legjobb androidos videolejátszó?
Na ez egy olyan programtípus, amiből rengeteg van a Marketen. Ami fontos, hogy tudjon xvid, divx, és mp4 formátumokat lejátszani, és kezelje a feliratokat. Én az mVideo playert használom, de inkább csak megszokásból. Ugyanilyen jónak tűnik a vPlayer is, csak sajnos 1200 Ft-ba kerül...

Melyik a legjobb androidos könyvolvasó?
Pont fordított a helyzet mint az előbb, itt összesen kettő app van ami valóban nagyon jól használható, többféle formátumot ismer, lehet lapozni, megjegyzéseket beszúrni, tartalomjegyzéket készíteni: a Moon+ Reader és az Aldiko. Végül az döntött az előbbi javára, hogy sokkal átláthatóbb a kezelőfelülete, és szinte kezdetektől fogva tud magyarul.

Melyik a legjobb launcher?
Mindenki arra a launcherre esküszik, amit használ, így itt nem is lehet egyértelműen megmondani melyik a legjobb. Kinek ez, kinek az fontos vagy tetszik. Én a GO Launchert használom, a nagyon sok funkció, és a jó testre-szabhatóság miatt

3 megjegyzés:

  1. File kezelőben ajánlanám még a GhostCommander -t. Osztott nézet mint a Total commanderben vagy midnigt commanderben, samba is plugin van hozzá, így láthatjuk a hálózaton a (windows) megosztásainkat.Természetesen FTP is.

    VálaszTörlés
  2. Kipróbálom azt is, de szerintem a RAR-t nem ismeri

    VálaszTörlés