Címkék

2012. január 21., szombat

Tea és az Android

Mi köze van az Androidnak és teának egymáshoz? Első hallásra leginkább semmi, talán csak a képen látható bögre. Ezt én is így gondoltam, egészen a mai napig, amikor is épp a délutáni teám felett eszembe jutott, hogy rákeresek a "tea" szóra a Marketen. Legnagyobb meglepetésemre volt találat, nem is kevés. Természetesen volt jó néhány eredmény, aminek semmi köze nincs az italhoz (pl. az amerikai Tea Party politikai szervezethez kapcsolódó appok), de tucatnyi értékes találat is akadt. Ezek egy része egy sima időmérő, ami a tea elkészültére figyelmeztet a beállított idő letelte után, viszont volt néhány igazán figyelemreméltó alkalmazás is. Mivel nagy kedvelője vagyok a teának, gyorsan le is töltöttem ezeket, kipróbáltam és most megosztom a tapasztalatokat, hátha kedvet kap valaki a teázáshoz :)

Teavana Perfect Touch - A Teavana egy amerikai tea forgalmazó cég, ennek megfelelően ez a program főleg az általuk forgalmazott termékekkel foglalkozik, és jócskán a vásárlásra van kihegyezve. Ennek ellenére egészen jól használható akkor is, ha nem akarunk vásárolni (nem is tudunk, Európába nem szállítanak). A különböző fajta teákat kategorizálva találjuk, úgymint fekete, zöld, fehér, oolong, sárga, vörös és egyéb. Ezekre rákattintva egy listát kapunk a náluk kapható teákról - szerencsére nagyon bő a választék. Itt megtaláljuk a kiválasztott tea ismertetőjét, elkészítésének javasolt módját és összetevőit. Akár magunk is keverhetünk különböző fajtákat, és az összetevőket illetve tapasztalatainkat rögzíthetjük, megoszthatjuk. A szokásos időmérő funkció itt is megtalálható, a tea elkészültéig kellemes zenét hallhatunk

Tea - A nevéhez méltóan maga az alkalmazás is pofonegyszerű. Különböző teafajtákról olvashatunk leírásokat és véleményeket, illetve ha úgy tartja kedvünk akkor magunk is írhatunk. Mivel az app közösségi alapon működik, így fel is tölthetjük irományunkat és azt a többiek is láthatják. Az elérhető írásokat (vagy ha úgy tetszik magát a teát) egytől-ötig terjedő skálán értékelhetjük.

Tea Tips - Ez a program az egészségmegőrzésre lett kihegyezve, mivel fő funkciója a különböző teák élettani hatásainak leírása. Újakat is hozzáadhatunk leírással együtt, és megadhatjuk, hogy hány fokon és hány percig kell áztatni. Időzítőt itt is találunk.

A perfect cup of tea - 19 teatípus elkészítési módját írja le a program, de vehetünk fel magunk is újabbakat. Különlegessége, hogy a teák színét is megadhatjuk, a teljes színskáláról választhatunk és megjelenik a teafajta ikonján, így akár ez alapján is választhatunk a hangulatunkhoz illő teát. Az időzítő nem maradhatott ki ebből a programból sem.

Ezek után természetesen kedvet kaptam egy jó pohár teához, a délutáni időpont miatt valamilyen könnyű fekete tea lesz a nyerő, talán egy darjeeling vagy ceylon :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése