Címkék

2012. január 14., szombat

3 tévhit az Androidról

1. Az Androidot a Google fejlesztette ki
Ez nem így van. Az Androidot az Android Inc., egy önálló vállalat fejlesztette ki. 2005-ben a Google megvásárolta a céget, ekkor került a keresőóriáshoz Andy Rubin is, aki ma az Android vezető fejlesztője, és irányítója. Eredetileg a platform tisztán Linux rendszerű volt, a felvásárlás után azonban a Google mérnökei úgy találták, hogy szerencsésebb lenne a Linux magra egy Java alapú virtuális gépet építeni, és ezen futtatni az alkalmazásokat, illetve a felhasználói felületet. Hosszas titkolózás után végül 2007 novemberében jelentették be hivatalosan a mobilplatform megszületését az OHA (Open Handset Alliance) képviselői. Ez a szervezet egy üzleti szövetség, amelynek célja nyílt szabványok létrehozása mobileszközök számára. Végül 2008 szeptember 28-án kiadták az Android 1.0 verziót, és ezzel elkezdődött a máig is töretlen sikerű operációs rendszer története.

2. Az Android csak geekeknek/kockáknak/szakembereknek való, mivel állandóan állítgatni kell, hogy ne legyen instabil
Ezt általában azok szokták hangoztatni, akik valamelyik másik operációs rendszer elkötelezett hívei. Valójában az Androidot egyáltalán nem kell többet állítgatni, mint bármelyik másikat. Egy Samsung, Sony, Motorola, stb. által kiadott telefon ugyanolyan stabil, mint a többi rendszer, nem kell semmilyen módosítást elvégezni, tenni fogja a dolgát amíg az eszköz kitart. Az már más kérdés, hogy a lehetőség megvan arra, hogy nagyon mélyen belenyúljunk a rendszerbe, és bármit átállítsunk. Akár teljesen más kinézetet, vagy funkciókat is adhatunk a telefonnak, és ilyenkor természetes, hogy ezek a fórumozók által készített ROM-ok, vagy módosítások nem feltétlenül tökéletesek. A lehetőség tehát adott az állítgatásra, de egyáltalán nem kötelező.


3. Az androidos telefonok lassúak, akadozóak
Ez is egy előszeretettel hangoztatott érv, főleg azok részéről, akik Apple termékeket (vagy Windows Phone 7-et) használnak, és megrögzötten Android ellenesek :) Van is némi igazságuk, hiszen bele lehet futni lassú, gyenge, akadozós Android telefonokba. Csak azt felejtik el, hogy ezek tizedannyiba kerülnek, mint az általuk használt csúcsgépek. Itt is igaz az, hogy valamit valamiért: a 30 ezer forintos telefon nem fog olyan gördülékenyen működni, mint egy 150 ezres. Ha ezt a felső kategóriát nézzük, akkor az állítás egyáltalán nem helytálló. Egy Samsung Galaxy S2 semmivel sem lassabb vagy akadósabb egy Iphone-nál.


1 megjegyzés:

  1. "Egy Samsung Galaxy S2 semmivel sem lassabb vagy akadósabb egy Iphone-nál."

    Pedig de.Androidnál meg eleve a prioritáskezelés el van baszva, amin még a telefon szanaszét hekkelésével sem tudsz javítani.

    VálaszTörlés