Címkék

2012. január 16., hétfő

Ingyen SMS küldés Androidról

Régebben naphosszat képes voltam olyan netes oldalak után kutatni, ahol ingyen SMS küldésre van lehetőség. Persze sose találtam olyat ami tényleg ingyenes volt, és Magyarországról is lehetett használni. Most viszont csak úgy véletlenül jött egy ilyen velem szemben, ráadásul Android app formájában. A JaxtrSMS ingyenesen letölthető a Marketből.
Természetesen nem minden arany ami fénylik, ennek is vannak hibái, illetve néhány dolgot el kell viselnünk az ingyenességért cserébe. A többi ingyenes üzenet-küldőhöz hasonlóan ez is akkor működik teljes funkcionalitással, ha a másik félnél is telepítve van a program, ilyenkor ugyanis nem SMS-ként, hanem más fajta üzenetként küldhetünk szöveget, mindenféle korlát és megkötés nélkül. Nem kötelező azonban a fogadó oldalon is a programot használni, ekkor ténylegesen egy SMS-t fog kapni a címzett, csak ilyenkor a következőket kell elfogadnunk:
- Az üzenet reklámot tartalmaz, így 160 helyett csak 100 karaktert írhatunk. Ha 100 karakternél többet írunk, akkor már 2 vagy több üzenetben küldi el a rendszer (de így is ingyenes)
-A címzettnél az SMS feladójaként a Jaxtr lesz látható, így ha új üzenet érkezik, nem mondható meg kapásból hogy ki küldte
-A telefonszámokat csak nemzetközi formában fogadja el (tehát +36...), így ha a telefonkönyvben 06-al szerepel valaki, akkor küldés előtt át kell írni

Talán egy próbát megér, főleg mivel nem csak Android, hanem bármilyen mobilplatformon használható. Az egyetlen aggasztó dolog, hogy telepítéskor az SD-kártya tartalmához teljes írási/olvasási hozzáférést kér. Emiatt én nem próbáltam ki a saját számommal és a saját telefonomon, de aki bevállalja hogy esetleg valami olyan helyen kötnek ki az adatai ahol nem kéne, annak költségmegtakarítást jelenthet hosszú távon (amúgy nem biztos, hogy ténylegesen az adatainkra fáj a foga a készítőnek, simán lehet hogy csak hanyagságból felejtett benne olyan jogosultságot a programban, amire nincs is szüksége)

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Helmeczi Tamás vagyok az Androlib-től (http://androlib.blog.hu). Érdeklődnék, hogy lenne-e kedved hozzánk csatlakozni? :). Ha igen, akkor vedd fel velünk légyszi a kapcsolatot az androlib.blog.hu@gmail.com címen.

    köszi :)

    üdv, Tomi

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, működik, gyorsan kézbesítette az SMS-t.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Tudsz valami masik programot ajánlani e helyett.nagyon megköszönném.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés