Címkék

2012. január 6., péntek

Gyors tipp: Hely felszabadítása a telefonon

A mostanában kiadott telefonokon (de főleg tableteken) talán már nem annyira okoz problémát a kevés tárhely, de a régebbi eszközökön előfordul, hogy szelektálnunk kell mi az amit feltelepítsünk, és mi az ami már nem fér fel. Ilyenkor jól jön, ha gyorsan nyerhetünk pár megabyte helyet, és ha mindezt egy kattintásra tehetjük, az még jobb.
A Market, böngésző, Facebook mind-mind olyan programok, melyek a gyorsabb működés miatt gyorsítótárban tartanak adatokat, hogy bizonyos gyakran ismételt funkciókat gyorsabban tudjanak végrehajtani. Egy idő után ez a gyorsítótár (cache) elég nagyra tud hízni, ráadásul a régi adatokra már amúgy sem lesz szükségünk. Ha pedig mégis, az alkalmazás újra elő tudja szedni őket a netről, legfeljebb 1-2 másodpercet várnunk kell. Ennyit megér, ha ezzel nyerhetünk 10-15 MB-ot. Mit kell tenni tehát? Ha manuálisan akarjuk a cachet üríteni, navigáljunk el a Beállítások -> Alkalmazások menüpontba, és válasszuk az Alkalmazások kezelése opciót. Felsorolva láthatjuk az összes alkalmazásunkat, és megérintve őket a beállításaikhoz jutunk. Itt találunk olyan lehetőséget, hogy cache törlése. Máris töröltük a gyorsítótárat... egy programunknál. De hát kinek van kedve mindezt végigjátszani az összes appal, főleg úgy, hogy nem is tudjuk melyik használ gyorsítótárat, és melyik nem?
Nagy segítséget jelenthet egy olyan program, ami ezt az egészet egy kattintásra elvégzi. A 1TapCleaner egy remek, ingyenes app, pont erre a feladatra. Automatikusan átvizsgálja az összes telepített alkalmazást, és a végén kilistázza, hogy melyikhez mennyi cache tartozik. Majd ha úgy akarjuk, törli is ezeket. Ezen felül a hívásokhoz, és a böngészéshez tartozó előzmények törlésére is használható

9 megjegyzés:

  1. hello
    szeretnem ha segitenel nekem.....egy lg p970 androidos mobilom van es szeretnem frissiteni a 2.2 froyo androidot ami rajta van....lehet -e ?
    elore is koszi a segitseget

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, itt lépésről lépésre le van írva a menete:
      http://logout.hu/cikk/lg_optimus_black_rom_telepitas/bevezeto.html

      Törlés
    2. koszi ...mageprobalom ....hatha sikerulni fog :D

      Törlés
    3. vegul sikerult csak nem evel a leirassal ...pontosan nem toom megmondani ogy hogyan ...csak talaltam egy linket egy UPK 3.6.exe csomaggal es onnan elinditottam a lgmobile update softot es aztan csinalta magatol az egesz sw updatet es most fent van a 2.3.4 es verzioju android a 2.2.2-es helyet
      de azert koszi a segitseget

      Törlés
  2. Nekem damsung glaxim van semmit nrm tudok râ tolteni.keves a belso tarhely.
    de nem ertek a telohoz igy nem tudom mi toroljek le .
    emiletettek nekem is a clean master rakjam ra de nem lehet nem fér ra.S.O.S.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Töröld a gyorsítótárat sz appoknál ott lentebb írtam egy segítséget remélem be válik nekem be vált.

      Törlés
  3. Sziasztok! Úgy is tudjátok törölni a gyorsítótárat gyorsan, hogy be mentek a beállítások tárhely részére ott meg kerestek a gyorsítótárazott adatokat arra rá nyomatok és utána törlés ennyi az összes appnak törli a gyorsítótárát. Remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés