Címkék

2011. december 23., péntek

Eltűnt egy programom a Marketből!

Most futottam bele harmadszor olyanba, hogy egy teljesen közismert program (pl Google Maps, vagy facebook kliens) nem elérhető a Marketen bizonyos telefonokról. Egy ugyanolyan típusú telefonról elérhető, de az érintettekről nem. Sőt, ha a webes Marketen néztem, akkor azt az üzenetet kaptam, hogy alkalmazás nem kompatibilis a készülékkel, ami egy facebook kliens esetében természetesen marhaság. Így nem csak a letöltés, de az app frissítése sem működött. A neten sokan panaszkodnak erre, sőt még hivatalos panasszal is éltek a Google felé (itt olvasható: https://groups.google.com/a/googleproductforums.com/forum/#!category-topic/android-market/technical-help/xfyONE6FZ1g)


Pedig a megoldás egyszerű. El kell navigálni a Beállítások-> Alkalmazások-> Alkalmazások kezelése (Settings->Application->Manage applictaions) menüpontba, és ki kell keresni a Google Services Framework nevű folyamatot. Ezt le kell állítani (force stop), és az adatokat törölni (clear data). Ezután ki kell keresni a Market alkalmazást is. Ugyanígy leállítani, majd adatok törlése, cache törlése. A telefon újraindítása után ismét minden app elérhetővé válik a Marketen.
Ez egyébként általában arra is alkalmazható, ha a webes Marketen a My Applications menüpontban nem jelennek meg a telefonra telepített alkalmazások, vagy olyanok jelennek meg amit már régen uninstalláltunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése