Címkék

2012. február 6., hétfő

Az 5 legjobb Android launcher

Többen is érdeklődtek a múltkori Android launcher-ről általánosságban szóló cikk után, hogy lehetne-e konkrétan néhány launcher alkalmazást bemutatni. Igen, lehetne, itt az 5 legjobb:

5. LauncherPro: Úgy tudom, hogy a launcherek között ő volt az "ős", vagyis a legelső ilyen alkalmazás a Marketen. Emiatt is terjedt el annyira, bár semmi extra lehetőséget nem kínál. A főképernyő természetesen lecserélhető és különböző áttűnésekkel fel lehet dobni az oldalváltásokat. Jónéhány widget, és beépített ikon közül lehet válogatni, illetve több téma közül is választhatunk. Az alap szoftver ingyenes, de a fizetős változat többféle widgetet kínál, és a beállítási lehetőségek is szélesebb skálán mozognak. Legnagyobb hátránya a szoftvernek, hogy készítője már lassan egy éve nem frissítette, így az újabb Android verziókon esetleg hibás működést produkálhat

4. ADWLauncher -  Az előzőhöz nagyon hasonló funkciókkal bír, a testreszabható lehetőségek száma is hasonló. Amivel többet nyújt az a bővebb témaválaszték, és a folyamatos frissítések az app készítőjétől. Tapasztalataim szerint viszont több erőforrásra van szükséges (memória), és így néha képes megakadni. Legfőbb előnye a LauncherPro-val szemben, hogy teljesen ingyenes mind az alkalmazás maga, mind a hozzá tartozó és külön letölthető témák.

3. Launcher 7 - Ez egy igen érdekes szoftver. Az Android kezelőfelületéből Windows Phone 7-et varázsol, a Metro felülethez hasonló csepés elrendezést alakít ki. A feület elég jól testreszabható (már amennyire egy WP7-et testre lehet szabni), támákat választhatunk és áttűnési animációkat lehet beállítani. Sajnos van egy-két hátránya is, mint például a fix lezáróképernyő, sé a nem teljesen kiforrott működés. Ennek ellenére aki szereti a WP7 felületét, mindenképpen érdemes kipróbálnia.

2. SPB Shell 3D - Aki szereti a látványos, 3D kinézettel operáló kinézetet, annak mindeképpen ez lesz a legjobb launcher. Bár ára igen borosos (jelenleg 3314 Ft a Marketen), mégis megéri letölteni, mert teljesen egyedivé alakítja a felületeket, nem nyújtja a tucat-launcher érzést. A főképernyő 3D áttűnései többfélképpen állíthatók, és akár forgatni, pörgetni is lehet a képernyőket. Hozhatunk létre háromdimenziós mappákat is, ilyenkor a tartalmuk kiemelkedik a háttérből. A képek magukért beszélnek, egyszerűbb így prezentálni a működést, mint elmondani.

1. Go Launcher EX - Nálam ez a launcher a favorit. Ingyenes, millió féle képpen testreszabható, és tömegével vannak hozzá témák. A készítő csapat widgetekkel is telepakolta, de külön is tölthetünk le hozzá jónéhány dolgot. A többi GO termékkel szorosan összedolgozik, teljesen integrálódtak egymásba például a naptár, vagy task manager alkalmazásokkal. A kezelőfelület magyar nyelven is elérhető, a frissítések pedig heti több alkalommal is érkeznek hozzá. A terméktámogatás is jó, volt hogy egy felvetésemre reagált a készítő, és egy hónapon beül már bele is rakta az egyik új verzióba. Nem véletlen, hogy ma ez a legnépszerűbb launcher, jóval tízmillió fölötti letöltés számmal büszkélkedhet a Marketen. Egyetlen hátránya, hogy a régi eszközökön belassulhat, mert eléggé memóriaigényes szoftver


10 megjegyzés:

  1. Hali!
    Először is nagyon jó az oldal! Másodszor van egy Samsung Galaxy Mini 2-m és azt szeretném tudni, hogy ez a Go Laucher EX mennyire befolyásolja a az akksi merülését? És szerinted laggolni,fagyni fog?

    VálaszTörlés
  2. Nem fog gyorsabban merülni, és szerintem laggolni sem. Fagyni biztosan nem fog. A régebbi telefonokon lassú volt, mert elég nagy a RAM igénye, de ma már az 512MB (és több) korában ez nem számít

    VálaszTörlés
  3. Még 1 nem ide való kérdésem is lenne. Mi lehet a baja a routeremnek? 2 laptop + 1PC van a házban és simán felmegy kapcsolódik a wifire. A telefonomon is rámegyek, hogy csatlakozás és csatlakozik is, DE mikor rámegyek pl a netre azt írja ki ,hogy nincs kapcsolat (pedig van)...Amúgy a többi wifi pl mekis az jó..Hogyan tudnám beállítani a routert?

    VálaszTörlés
  4. Azt nézd meg, hogy milyen szabványú a routered? (b/g/n) A régebbi telefonok nem tudják az n szabványt

    VálaszTörlés
  5. Nemrégiben megejtettem egy alkalmazás szelektálást a telómon, szerintem sok fölösleges dolog volt rajta, de ez a Laucher bejövős. Meg hát kell a hely a játékoknak! :) Lány létemre autóbolond vagyok és imádok vezetni, ezért a listám elsősorban autós játékokkal van teli, a legújabb kedvencem:https://play.google.com/store/apps/details?id=air.hu.erste.cargame2&feature
    Próbálta már valaki? Illetve autós témákkal ki hogy áll? :D

    VálaszTörlés
  6. Sziia!
    Hát én most a galaxy ace 2-re letöltöttem az asphalt 7-et meg az új need for speed most wanted-et...hát asphaltnak jobb az irányítása..de az nfs-nek elképesztően jó a grafikája...persze nekem mindkettő tetszik..ízlések és pofonok...:D

    VálaszTörlés
  7. Go launcher úgy eszi az aksit mint a szél! Galaxy s2!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sajnos így van, nekem is SGS2 van

      Törlés
    2. Nem tapasztaltam "mint a szél" jellegű akksi evést S2-n a Go-tól. Viszont testre szabhatom, ahogy szeretném, és ez többet ér egy-két óra plusz üzemidőnél.
      Az összes többiből (ADW, LauncherPro, Nova) hiányzik valami. Mappák, appok rejtése app drawerben, bizonyos elemek elrejtése, app drawer rácsméretének változtatása és még sorolhatnám, mi az, amit üdvözlök a GO Launchernél.
      A régi X8-asomon (határozottan kevés volt a hardver a GO Launcherhez) az ADW Launcher EX volt a megfelelő alternatíva, de azzal sem voltam sose megelégedve.
      Most, hogy csak bizonyos dolgokra használom (MapMyRide, zene, Facebook, esetleg böngészés) a Smart Launcher mellett döntöttem, egyszerű és szép. Viszont az app drawer teljes mértékben mentes bármilyen személyre szabhatóságtól, de mivel a főképernyőről elérem azt a kevés alkalmazást, amit használok, oda nem is nagyon járok.
      Összességében:
      1. GO Launcher EX
      2. Smart Launcher - ha egyszerűségre vágyunk
      3. ADW Launcher EX - ha gyenge a hardver jó alternatíva

      Törlés