Címkék

2012. február 3., péntek

Malév, csőd, repülés, egyebek...

Szomorú hír a mai napon, hogy a Malév gépei nem szállnak fel többet, 66 év után csődbe ment a magyar légitársaság. Több ezer ember ragadt Ferihegyen, és még több külföldön. Nekik talán egy kis segítséget jelenthetnek az alábbi alkalmazások, ha csak az androidos telefonjuk van velük.

BUDWatcher- Talán ez most a leghasznosabb app, a ferihegyi repülőtérről induló és érkező járatok menetrendje valós időben. Minden késés, vagy egyéb információ a járatokról megtalálható az alkalmazásban, az adatok pedig 4-5 percenként frissülnek.

KAYAK flight search - Részletes repülőjárat kereső, megadhatjuk a kiinduló várost és a célállomást. A jegyfoglaló rendszerből az összes lehetséges járatot és útvonalat megjeleníti, átszállási helyekkel, repülőgép típusokkal együtt. Ami a legfontosabb, hogy a még elérhető helyek számát is feltüntetik. Ha végképp nincs más lehetőség, akkor hotel is foglalhatunk a rendszeren keresztül

Flightradar24 - Az általam is gyakran használt szoftver valós időben mutatja az éppen úton lévő repülőgépeket a Google Maps térképén. A kiinduló és célállomásokat is mutatja, a repülőgépekről fényképet láthatunk, illetve a fontosabb adatokról is tájékozódhatunk (úgymint aktuális repülési magasság, sebesség, földrajzi koordináták stb.)

Flightboard - A világ repülőtereinek nagy részét tartalmazza a program. Az ide érkező, és induló gépek menetrendjét láthatjuk. A program neve, és a kép magáért beszél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése