Címkék

2012. november 12., hétfő

Concorde Tab ONE tapasztalatok, vélemények

Immár egy hónapja vagyok tulajdonosa a gépnek, amiről nemrégiben írtam is tesztet. Ott leginkább az általános tudnivalókról, adatokról volt szó, nem igazán a használatáról. Egy hónap viszont már bőven elég arra, hogy a jó tulajdonságok, és a bosszantó kis (vagy nagy) hibák előjöjjenek a mindennapok során. Nézzük tehát ismét:

Külső
A külső továbbra is jól néz ki :) Komolyra fordítva a szót, a 7 colos méret nagyon telitalálat. Soha nem éreztem hogy kicsi lenne a képernyő, nagyon jól láthatók a filmek, és ebook olvasáskor is tökéletes. Pontosan kézbe illik, állítva tartva tényleg olyan mint egy könyv, egy kézzel is tartható. Mindennap magammal hordom, becsúsztatom a táskába, de a 31 dkg súly nem igazán érezhető. Netezéskor alapértelmezetten iPadnek (!) ismerik fel a weboldalak a beépített androidos böngésző használatakor, de ez persze átállítható. Nem érdemes a mobilos oldalakkal vesződni, mindenből lehet kérni a hagyományos asztali változatot (hogy ezt mégsem érdemes mindig kihasználni, arról később). Fényerő tekintetében jól áll az eszköz: bár nem túl sok napsütés adódott sajnos az elmúlt napokban, azért használtam ilyen körülmények között is, és nem volt gond az olvashatósággal.
Nekem sem a képernyő, sem a hátlap nem karcolódott eddig, bár többen is panaszkodtak a karcolhatóságra. Viszont a hátlap bordázott mintázata gyűjti a koszt rendesen, és nem is lehet kézzel kitakarítani, érdemes valami durvább szövettel alaposan megtörölgetni. A képernyőn még mindig rajta van a fólia (látszik is a képen, hogy eléggé megviselt már szegény), és amíg be nem szerzek egy tokot (folyamatban) addig le se veszem.
A töltő csatlakozása stabil, nem esik ki, nem lazult meg, és ugyanez igaz a fülhallgatóra is.

Belső
Meglepő módon a gép még programokkal telepakolva sem lassul be. Az A13 chip nagy előnye tudtommal a videólejátszás. És valóban, szaggatás, akadás nélkül játszott le mindent 1080p-ig bezárólag. Viszont YouTube-nál beletekerve a klipbe hajlamos elcsúsztatni a hangot, hosszabb videóknál akár 1 másodperc is lehet az elcsúszás. Gyakorlatilag minden program tökéletesen megy a tableten, még az erőforrás igényes Gameloft féle HD játékok is, vagy a Need for speed: Most wanted, ezzel nincs is gond. Amivel viszont van, az a böngészés. Ez kicsit meglepő számomra, mert bár minden appal könnyedén elboldogul, a túldizájnolt, sok képpel teli, vagy flash tartalmú weboldalak másodpercekre képesek megakasztani a rendszert. A gyári böngészővel akár fél perces várakozásokat is elkönyvelhetünk. Szerencsére Firefox vagy Chrome alatt ez megfeleződik, de például egy index.hu címoldal még így is legalább 15 másodpercre fagyasztja meg a gépet. Persze ez a RAM alacsony mennyiségének köszönhető, és ebben az árkategoriában nem is nagyoon kaphatunk mást, de azért nagyon elkelne egy 1GB-os változat... Ha jól tudom a Concorde tabletek közül a Play és a Novum már ekkora mérettel érkezik, igaz nagyobb kijelzővel, és némiképp drágábban.
Eddig még egyszer sem futottam bele olyan eseménybe ami miatt resetelni kellett volna, és sleep módból is 1-2 másodpercen belül feléled bármennyi megnyitott app esetén is. Ez utóbbi örökös panasz forrása a fórumon, mármint hogy nagyon lassan, vagy sehogyse ébred fel, de nálam még nem jelentkezett ez a gond. Érdemes 3-4 naponta újraindítani az eszközt még akkor is ha ezt amúgy semmi sem indokolná, elkerülendő a belassulásokat.

Konklúzió? Továbbra is azt mondom, hogy megérte a pénzét, és nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb tablet ma Magyarországon. Ha egy kicsit több RAM lenne benne, akár tökéletes is lehetne, de így sem rossz választás. Legalább van hová fejlődni a gyártónak, nem csak a babérjain ücsörögni :)

25 megjegyzés:

  1. Hello.

    Én is ezt a fajta tabot használom már pár hónapja. Sajnos a 3D játékok terén én nem rendelkezem ennyire pozitív tapasztalatokkal, ellentétben veled.
    Eddig egyetlen normális 3D és/vagy HD játékot nem sikerült rajta játszanom. Vagy el sem indult, vagy elindult ugyan, de a grafikus megjelenítés hibás volt.
    Szóval kérlek részletezd, mely Gameloft HD játékok mentek neked tökéletesen, kipróbálnám én is.

    Egyébként jó a cikk, meghozza a kedvet a tab megvásárlásához.

    Üdv.
    egy Tab One júzer a sok közül

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Asphalt 7 ment nekem, más Gameloft félét nem próbáltam. Az NFS Most Wanted is megy, ráadásul meglepően jól, bár az nem Gameloft hanem EA

      Törlés
  2. Helló,
    Mennyire bírja a rázkódást?Filmnézésre használná a lányom utazáskor.Tudjátok esetleg hogy van-e hozzá autós tartó, amit az ablakra vagy az ülés fejtámlájára lehet szerelni.
    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. találtam neked autós tartót:
      http://www.concordetablet.com/kiegeszito/autos_tartok.html

      Törlés
  3. Helló !
    Pont ezt kerestem! Remek hogy pont azokat a fontos "tapasztalatokat" osztod meg , amik engem is érdekelnek...
    Most szeretném magam meglepni egy tablettel , ezt a készüléket lestem ki ... na de ... azt szeretném megkérdezni, hogy az akksi hogy bírja a mindennapos használatot? Nem melegszik játék közben?
    Na ez az ami érdekelne... a válaszodat előre is köszi... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. melegszik, de nem lesz forró. Akksi meglepően jól bírja, némi kis tuninggal 6 óra használat (film, netezés, olvasás) elérhető, és még mindig marad valami az alján. Éjszakára mindig töltőn hagyom, és még sohasem volt olyan, hogy töltésért sírt volna

      Törlés
  4. lehet hogy butaságot kérdezek . De internetet lehet hozzá csatlakoztatni , vagy csak wifivel? Előre is köszi a választ:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wifi alapból van benne, és ha van hozzá 3G modemed, akkor bizonyos típusokkal megy a mobilnet is

      Törlés
  5. lehet hogy butaságot kérdezek . De internetet lehet hozzá csatlakoztatni , vagy csak wifivel? Előre is köszi a választ:)

    VálaszTörlés
  6. Helló! Nincs vele olyan problémád hogy nem tud a wiifire csatlakozni. Második napja van meg és nem tud felcsatlakozni.

    VálaszTörlés
  7. Szia! Miért van az, hogy feltelepíetk, valami komolyabb játékot, és nem akarja elindítani? Fekete kép jön be, és utánna vissza megy a menube... :S Rendesen fel van telepítve a játék, de nem akart menni se a Rayman Jungle, se a Virtua Tennis, még a Bear Grylls-es futkorázós sem :S Mi lehet a gond?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is ugyan ez a gond de még nemtudtam meg hogy miért 2 napja vettem :/

      Törlés
  8. nekem se játszik le egy normális játékot se aki tudja miért megköszönném ha leírná :)

    VálaszTörlés
  9. nekem se játszik le egy normális játékot se aki tudja miért megköszönném ha leírná :)

    VálaszTörlés
  10. Hello! Mi is 2napja vettünk ilyen tab one-t, és a komolyabb játékok szintén nem futnak. Van valami beállítási trükk, vagy valami frissítést kell hozzá letölteni?

    VálaszTörlés
  11. Heelo! Nekem is pont ugyanez a problémám van h nem indítja el a játékokat. (pl. jetpack joyride stb.)

    VálaszTörlés
  12. nekem fut minden, lehet érdemes újratelepíteni rajta a ROM-ot

    VálaszTörlés
  13. Azt hogyan kell? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tessék a legelső hozzászólás a fórumban (én írtam:) )
      http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=364.0

      Törlés
  14. Sziasztok!
    Nekem is ugyanaz a bajom mint a többieknek,hogy kilép egyes játékoknál és semmi. Rom telepítésnél csak a romot kell ilyenkor újratenni vagy az ADB Drivereket is meg mindent ?

    VálaszTörlés
  15. és még 1 kérdés a táblagépről ilyenkor az összes alkalmazás elveszik formázza a gépet?

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!
    Meg tudná valaki mondani, hogy miért lehetséges az, hogy a gépen nem működik az internet, pedig látja a jelet, és kiváló jelerősséet ír ki?
    Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
  17. nekem a Youtube alkalmazás áll le mindig...ezzel mit lehet csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ez van sajnos, le kell szedni a legújabb verziót, és egy régebbit visszarakni. A Concorde fórumán a software-es topik első hozzászólásába betettem a linket ahonnan le is tudod tölteni az egyel előbbi verziót

      Törlés
  18. Szia
    az mitől lehet hoyg mindent megcsinál a tablet kivétel a visszalépést és a képernyő forgatást..

    VálaszTörlés