Címkék

2013. január 8., kedd

ICOO D70 Pro II teszt - a legolcsóbb kétmagos

Nemrégiben a Concorde Tab Oneról írtam egy részletes tesztet, ami egy belépő szintű egymagos tablet. Most viszont egy csemege következik; egy Magyarországon nem forgalmazott, ám a Távol-Keleten ismert és elismert gyártó, az Icoo belépő tabletjét vizsgáljuk meg. Azonban nemsokára kiderül, hogy az olcsó tablet bőven felveszi a versenyt a neves gyártók sokkal nagyobb presztízsű (és sokkal drágább!) modelljeivel, sőt, némi megdöbbenésre is lesz okunk... Valószínűleg ezután át kell értékelnünk magunkban mindazt, amit eddig a kínai androidos eszközökről gondoltunk. Én nem adok két évet, és elárasztanak minket ezek a kütyük, megfontolandó alternatívát kínálva Samsung, ASUS vagy Acer tabletjeiknek.

Tehát akkor lássuk mit kapunk a pénzünkért! A tablet egy lapos fehér dobozban érkezett, és érdekes módon a töltő egy külön kis zacskóban jött. A dobozt és a csomagolást nem mondanám különösebben érdekesnek, sem kiemelkedő minőségűnek, de teljesen vállalható. A fedelén a márkajelzés, az alján pedig néhány specifikáció található (szigorúan kínai írásjelekkel!). A doboz fedelét levéve a tablettel találkozunk, mellette egy külön, logóval ellátott tokban a MicrosUSB kábel található. Egész kellemes a látvány! Viszont mást nem kapunk, tehát tablet, töltő és microUSB, ennyi. Se leírás, se fülhallgató, bár ez utóbbit nem is igazán várhatjuk el, a "nagyok" is leszoktak erről, sajnos.

KÜLSŐ
Az eszköz egy 7 colos tablet, méreteit tekintve 182x113x13 milliméter., tehát egészen kompakt cuccot kapunk. Súlya mindössze 297 gramm, nagyon könnyűnek érezni, egy kézzel is lehet tartani akár órákon keresztül is ha valakinek arra van igénye. Az előlap tulajdonképpen csak egy műanyag keret, viszont a minősége megfelelő: nem sorjás, nincs gyártási hiba, és puha, szinte ujjal benyomható. Mindössze 1 cm a két oldalsó szélén, a tetején és alján pedig még annyi sem, látható, hogy a kijelzőn van a hangsúly. Fizikai gombok nincsenek, így az előlap egyhangúságát mindössze a bal felső sarokban lévő 0,3 Mpixeles kamera töri meg, ez videotelefonon kívül nem sok mindenre használható, talán még arra is csak épphogy.

A hátlap fehér, kemény műanyagból készült, és fóliával borított. Alul láthatók a tab adatai (szériaszám, gyártó neve, honlapja, stb) középen a tablet típusa, a felső sarokban pedig a hangszóró. Körbejárva az eszközt bal oldalon és alul semmi nincsen, felülre került a ki/bekapcsoló gomb és a hangerő állító, jobb oldalon pedig felülről lefelé haladva: microsUSB, SD kártya foglalat, 3,5mm-es jack csatlakozó a fülesnek, és legalul a HDMI. Nincs tehát saját töltőcsatlakozó, ez jó hír, végre mindenki kezd áttérni a szabványos töltőre.
Ahogy már említettem a kijelző 7 colos, felbontása 1024x600 képpont, sokkal szebb képet ad mint a 800x480-as tucattabletek, egyáltalán nem látszik pixelesnek. Ez az érték amúgy így 170 ppi-nek felel meg (a CC Tab One 133ppi). Sajnos van egy kis gond vele: mivel hagyományos TN panel, a betekintési szög nem éppen acélos. Oldalról nézve nincs is gond, de felülről és alulról nagyon hamar elkezdenek invertálódni a színek. Az ár tekintetében ez azért megbocsátható, valahol spórolni kellett.

BELSŐ
A gép szíve egy Rockchip gyártású SoC, nevezetesen az RK3066. Ebben egy kétmagos, magonként 1,6Ghz-en működő processzor, és négymagos (!) Mali400 MP4 grafikus chip található, mellette pedig 1 GB RAM memória, a belső tárhely 8 GB. A specifikációkból is látszik, hogy ez bizony nagyon erős gép, és nem is csalódunk benne. A gyártó ezt egy Jelly Bean (Android 4.1.1) rendszerrel fejelte meg, vagyis tökéletesen korszerű, és naprakész a rendszer. Gyakorlatilag nincs olyan alkalmazás, játék vagy weboldal ami képes lenne megakasztani a tabot. A Need for Speed: Most Wanted nagyon szépen futott, semmi kompromisszumra nem kényszerültem vele kapcsolatban. Egy Sony Xperia P-n futtattunk előtte Quadrant tesztet (ez is egy kétmagos telefon, 1 GB rammal) és arra 2100 körüli pontszámot kaptunk, gondoltam az Icoo tab is ekörül fog végezni. Hát nem... Nagyon durván lealázta az Xperiát, a végeredmény 4237 pont lett. Ezt senki sem várta volna! Bár ugyan ez csak szintetikus teszt, de nagyon jól mutatja a képességeket.
Ahogy mondtam is 4.1.1 verziójú androidot kapunk, és a gyártó ígéri a további frissítéseket is, tehát eg darabig biztosan naprakész lesz a rendszer. Maga a felület egyáltalán nincs átszabva, minden úgy néz ki ahogy a Google megálmodta a Holo felületet. Extra szoftverekkel azért el vagyunk látva: kapunk egy alkalmazás telepítőt ami backupot is tud csinálni és lementeni az adott programot SD kártyára, van fájlkezelő alapfunkciókkal, Chrome böngésző, egy Gesture Builder névre hallgató app amivel mozdulatokat tudunk megtanítani a rendszernek, és egy Movie Studio nevű médialejátszó. Minden mást magunknak kell beszereznünk, de ez nem nagy csapás, a Play Store rendelkezésre áll. A beépített video player AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV formátumokkal boldogul el, 1080p felbontásban, akadás vagy csúszás nélkül.
Adatátvitelre egy b/g/n szabványú wifi vevőt kapunk, mást nem. Se bluetooth, se semmi más. A wifi vevő meglepően erős, ahol telefonnal vagy más tabbal már nem sikerült jelet fogni, ott ez még simán talál 50% körüli jelerősséget.Akinek a wifi nem elég, az külső 3G modemet rakhat rá SIM kártyával a mobilnethez, a rendszer támogatja. Sajnos az akkumulátor talán az egyetlen igazán gyenge pontja a tabnak: a 2500mAh egység mindössze 3 órás folyamatos nyomkodást biztosít, igaz ha nagyon szolidan használjuk akkor azért kibírja a nap végét. A töltés microUSB-n keresztül történik, és nagyon gyors, akár 35-40 perc alatt tele lehet tölteni.

Egyik legfontosabb jellemző következi: az ár. Egy hasonló kategóriájú Samsung vagy Asus tab legalább 65-70 ezer forintba kerül, ez viszont mindössze 25000 Ft! Nem kérdés, hogy ez abszolút versenyképes ár, a legtöbb egymagos tab sem tud ennyire olcsó lenni. Sajnos Magyarországon hivatalosan nem forgalmazzák, de azért hozzá lehet jutni különböző internetes piacterekről

Pozitívum:
- Ár/érték arány
- Nagyon erős hardver
- Friss rendszer, folyamatos frissítések
- HDMI

Negatívum:
- Képernyő betekintési szöge
- Kis akkukapacitás
- Nincs magyar support

76 megjegyzés:

  1. Hello!

    Köszönöm a részletes tesztet! Egy dologra még kíváncsi lettem volna, hogy a hangszórója mennyire szól úgymond szépen és erősen.

    Üdv: Sanyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon erősen szól, meg is lepődtem. Hangja is kellemes. Viszont asztalra téve torzul nagyon, mivel pont arra fekszik fel

      Törlés
  2. Szia!
    Jó teszt lett. Garancia gondolom nincs hozzá. Ez az ár postával együtt jött ki? Ha nem, úgy mennyi lenne onnan ahonnét vetted? A kijelző kicsit fájó pont. Nagyon hamar torzul a kép? Ha rendesen tartod nincs vele gond igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1 év gyártói garancia van rá. Csak vissza kell küldeni Hongkongba hozzá...
      Postával együtt van az ár igen
      Hamar torzul a kép, főleg lefelé döntve, de ha rendesen tartod akkor jó

      Törlés
  3. elolvastam a tesztedet, és nagyon jó részletes amit tudni kell bennevan. :) bár nekem pár haverom akik apple' rajongók mondják erősen hogy az android így-úgy lefagy szaggat meg mi egymás baja van.. és interneten ahonnan lehetne rendelni ott 3200mahos aksival van hírdetve, lehetséges ez?! amíg te tesztelted volt ilyen hogy lefagyott vagy valami gondja volt?:s

    Üdv, tmk : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyszer sem fagyott le, gond nem volt vele
      A 3200 mAh-t nem kell elhinni, ennek a dobozán 3700 volt, a weboldalon ahonnan rendeltem meg 4000. De az igazság az hogy 2500

      Törlés
    2. ahh, értem. remélem kifogja bírni amit kell :D egy linket tudnál adni ahonnan rendelted? mert én amit találtam ott 34000 :S

      Törlés
    3. http://dx.com/p/icoo-d70proii-7-capacitive-screen-android-4-1-1-dual-core-tablet-pc-w-tf-wi-fi-hdmi-white-164481

      84,99 $, még 20 ezer Ft sincs..postaköltség nincs az oldalon, teljesen ingyenes..
      én januárban rendeltem, 3 hétbe telt mire megjött.. 3. napra tönkre ment a masina...lefagyott és onnantól kezdve nem lehetett bekapcsolni.. 2 szervizbe jártam vele, sehol nem tudták megcsinálni..most a cseréjét intézem..

      Törlés
    4. én a pandawill-en rendeltel jártam éppen így! nem hiszem, hogy el tudoim intézni a javítását. 2 hete jött meg, kb. 3-4 napot ment. most az Android feliratig jut csak el! usb kapcsolata nem működik pc-vel, így resetelni sem lehet.

      Törlés
  4. Nagyon Szépen Köszönöm a választ Gábor! A hangszóróval kapcsolatban. Beszélgettetek látom a kijelző látószögéről. Most arra akkor már kíváncsi lennék én is, hogy ha pl kb 20-30 fokkal nem merőlegesen nézed a kijelzőt azért akkor még jó nem... mert pl nálunk a gyereknek van egy concorde táblaPC-je és ott még ugyanolyan mint ha szemből nézném.

    Az előttem 2-vel szólónak meg küldök egy linket ha nem gond. Nem rendeltem még innen szóval postaköltség meg stb nem tudok válaszolni. De szerintem komoly oldal lehet mert rágóta nézegetem rajta a termékeket és jó áron vannak. :)

    http://www.focalprice.com/CE0182X/ICOO_D70PROII_7_Android_411_Dual_Core_RK3066_16GHz_Tablet_PC_with.html?utm_source=CS&utm_medium=GM_US&utm_campaign=CS_GM_US_CE0182X&gclid=CI3Shuu347QCFchX3god0iQAcA#.UPfzQ_LYCSp

    Üdv: mindenkinek: Sanyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is Tab One-om van. Az Icoo kijelzője betekintési szög alapján gyengébb főleg lefelé, viszont jóval nagyobb felbontású, tehát élesebb.

      Törlés
  5. Köszönöm a tesztet én is. Épp tablet vásárlás előtt állok, és ez lehet az egyik befutó, illetve a 8 collos testvére, annak már elvileg IPS panelja van.
    Ha nem gond én is adnék linket a tablethoz, erről az oldalról én már sokmindent rendeltem, 98 %-ig elégedett vagyok velük:

    http://dx.com/p/icoo-d70proii-7-capacitive-screen-android-4-1-1-dual-core-tablet-pc-w-tf-wi-fi-hdmi-white-164481

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a linket, és milyen hamar érkeztek meg ezek a termékek amiket innen rendelt, és valóban nincs postaköltség?

      Üdv

      Roland

      Törlés
  6. Az IPS panel azt jelenti amiről itt beszélgettünk, hogy a betekintési szög már jó mindenhonnan?

    Üdv: Sanyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. így van, röviden z IPS panelt már nézheted bárhonnan, nem torzul jelentősen a kép

      Törlés
  7. Kedves Gábor!

    Én rendeltem egy ilyen tabletet, és nagyon elégedett voltam vele először! Két nap után összeomlott a rendszer! bekapcsol, villog az android, de nem lép be! nem lép tovább erről a felületről!
    mit tudok csinálni? tudnál segíteni? küldjem vissza? más Android szoftvert tetessek rá! megköszönném a segítségedet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem telepítettél véletlenül valamilyen task killert? Amúgy csak újra kellene telepíteni az rendszert, talán a gyártó honlapjáról le lehet tölteni a firmwaret

      Törlés
    2. de telepítettem!! Open Advanced Task Killer volt rajta!! Nem szabad ilyeneket telepíteni?? akkor, hogyan tudom rendesen bezárni a programokat?

      Törlés
    3. de nem ám, a taskkiller az egyik legrosszabb dolog az androidon. 2.3-tól felfelé csak gondot okoz, hasznot nem hajt. Ha a taskváltó gombra kattintasz az alsó menüsoron, akkor oldalra elhúzva a programot bezárja azt a rendszer. Ezt a tabot te most a taskkiler miatt ROMolhatod újra, mert valami olyat zárt be, ami megakadályozza a rendszer elindítását (pl launcher, vagy valami rendszerapp)

      Törlés
    4. szia
      én is ugyanígy jártam az ilyen tabletemmel, hogy villogott csak, nem csinált semmi 2 nap után.. de én azt se tudtam eddig mji az a task killer, tehát tudtommal semmi ilyesmit nem tettem fel rá..gyártó honlapjáról szedtem le firmwaret..de nem ismerte fel a gép a tabletet, szervízbe se tudtak vele mit kezdeni, most küldtem vissza nem rég cserére, várom az eredményt..de ezekszerint más okból is csinálhatja ezt?

      Törlés
    5. Barátnőm tabletén is leállt a rendszer csak úgy és villogot. Újra telepítettem és működik minden. Letöltöttem a gyártó honlapjáról a firmwaret és kész is. Itt leírnak mindent, hogy hogy kell. Azért nem telepíti, mert a telepítő driver-t kell előbb felrakni és utána ismeri fel a tabletet. Én amatőrként megcsináltam. Iphone-t is függetlenítettem már így forumról és teljesen jól működik. Fórumokon leírnak mindent lépésről lépésre és ennyi.

      http://www.pandawillforum.com/archive/index.php?t-14943.html

      Törlés
    6. u.i.: Ha a program "loading config file failed" hiba kódot ír ki, az azért van mert a program mappa nevében van kínai jel vagy betű vagy mi. Át kell a mappát nevezni mondjuk RKBatchtool-ra és már indul is a program.

      Törlés
  8. Úúú igazad van! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :-)

    VálaszTörlés
  9. Én is Köszi Szépen a választ az IPS panel ügyben! :) Csak azóta nem néztem ide vissza.

    Üdv: Sanyi

    VálaszTörlés
  10. Sziaszok.
    Az iCoo D70Pro -ról szeretném azokat kérdezni akiknek már van ,hogy meg éri -e az árát ez a termék,mivel a legolcsóbb kétmagos procival felszerelt tablet.Az ára miatt én kételkedek a minőségében.Találtam Magyar oldalon magyar nyelve is van benne 26000-ft ért postával együtt.Általában ilyen árkategóriában még most is 1.2 vagy 1.6 egymagos processzoros és 512 mb ram-mal felszerelt gépeket árulnak.Tehát túl olcsónak találom.Tapasztalt hibák vagy tapasztalt előnyök....Kinél hogy muzsikál a gép?Válaszokat előre is köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minőségi gondok nincsenek vele, amit kell tudni róla, azt leírtam a tesztben. Egyetlen hátrány a kis akku
      Azért ilyen olcsó, mert Magyarországon hivatalosan nem kapható, így magyar garancia sincsen rá, csak gyártói. Kínából rendeli mindenki (én is)

      Törlés
    2. Köszi a választ!
      Az akku teljesítményét össze vissza tüntetik föl a neten.Van ahol 2500mAh de olyan is ahol 3000 mAh vagy épp 3200mAh-t írnak.Úgy tudom a valós 2500 mAh.
      A gyengécske akku ellenére viszont az árához képest jó cuccokkal van fölszerelve értem ezalatt a procit és a ramot. Így úgy döntöttem megveszek egy ilyen Kínai csodamasinát,lesz ami lesz.
      A firmware lehúzható a netről így nagy gond nem lehet. Az árak jó nagy szórásban 26000-től 35000-ig terjednek gondolom nem minőségi hanem inkább haszonszerzési célok miadt jól lehúzhatják az embert.

      Törlés
  11. Szia nekem olyan kérdésem lenne,hogy betört az érintő panel de a kijelzőnek semmi baja. nem e tudnád hogy hol lehet hozzá rendelni vagy ilyesmi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!Azt javaslom próbáld fölvenni a kapcsolatot a gyártóval,összetört kijelzőre szerintem nincs garancia de hátha tudsz tőluk rendelni.Vagy ha teszveszről vagy Vateráról rendelted akkor az eladóval hátha a cégtől tud kijelzőt rendelni.A kicseréléséhez nem kell nagy tudás.

      Törlés
  12. Üdv!
    Lenne egy kérdésem. Ez ugye nem a duál kamerás változat?
    Mert több oldalon azt írják hogy csak a duál kamerás változat kapott Mail 400 négymagos grafikus chip-et. Ezek csak 1 magosat.
    Üdv!

    VálaszTörlés
  13. Szívesen látnék egyet működés közben...Az segítene eldönteni, hogy megvegyem-e...
    Megoldható a dolog Pesten?
    Van valakinek ilyet birtokló ismerőse?

    Előre is köszi = )

    Üdv.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok.
    Tudtok ajánlani olyan internetes oldalt ahonnan meglehet vásárolni és biztosan megis fog érkezni a tablet?
    köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vatera,Teszvesz megtalálod 22999 ft ért szállítással 26000 ft

      Törlés
    2. Külföldi oldalt tudtok ajánlani ami jó áron adja és a szállítás mód is megfelelő áron van?

      Törlés
    3. http://www.dhgate.com/dual-core-android-4-1-tablet-pc-icoo-d70pro/p-ff8080813b935fa8013ba2a7bbec5989.html#s1-11-null

      Törlés
    4. 95.10 USD = 21,184.00 HUF

      Törlés
    5. http://dx.com/p/icoo-d70proii-7-capacitive-screen-android-4-1-1-dual-core-tablet-pc-w-tf-wi-fi-hdmi-white-164481

      84,99 $, még 20 ezer Ft sincs..postaköltség nincs az oldalon, teljesen ingyenes.. rendben megjött innen minden termék, amit rendeltem.. a borítékra kevesebb összeget írnak, így nem kell utána vámot sem fizetni..
      de én megjártam ezzel a tablettel, lejjebb írtam..

      Törlés
  15. Mit értesz az alatt, hogy nincs magyar support?

    VálaszTörlés
  16. Laki Csaba! Január 17.én belinkeltem egy helyet... de az előttem kettővel szóló is.

    http://www.focalprice.com/CE0182X/ICOO_D70PROII_7_Android_411_Dual_Core_RK3066_16GHz_Tablet_PC_with.html?utm_source=CS&utm_medium=GM_US&utm_campaign=CS_GM_US_CE0182X&gclid=CI3Shuu347QCFchX3god0iQAcA#.UPfzQ_LYCSp

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.Nem rossz az ára így de a szállításért még 24 dollár az sok. Úgy szállítási díjjal együtt 100 dollár alatt akarok maradni,de nem vállalom be hogy esetleg elveszhet az tablet a hagyományos postázás alatt!

      Törlés
  17. Dealextremen lehet rendelni, még 20 ezer forint sincs..postaköltséget ők állják..
    itt a link:

    http://dx.com/p/icoo-d70proii-7-capacitive-screen-android-4-1-1-dual-core-tablet-pc-w-tf-wi-fi-hdmi-white-164481

    de azt azért hozzá teszem, hogy én januárban rendeltem, 3 hétbe telt mire megjött.. 3. napra tönkre ment a masina...lefagyott és onnantól kezdve nem lehetett bekapcsolni.. 2 szervizbe jártam vele, sehol nem tudták megcsinálni..most a cseréjét intézem..
    nem tudom hogy ez mennyire jellemző, vagy csak pechem volt.. elvileg küldenek helyette egy másikat, remélem azzal nem járok így..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fentebb leírtam, hogy ezeket hogy kell újrarakni. Szervizbe nem tudják? Kereskedelmi végzettséggel amatőrként megtudom, lehet szakmát váltok. :)

      "Barátnőm tabletén is leállt a rendszer csak úgy és villogot. Újra telepítettem és működik minden. Letöltöttem a gyártó honlapjáról a firmwaret és kész is. Itt leírnak mindent, hogy hogy kell. Azért nem telepíti, mert a telepítő driver-t kell előbb felrakni és utána ismeri fel a tabletet. Én amatőrként megcsináltam. Iphone-t is függetlenítettem már így forumról és teljesen jól működik. Fórumokon leírnak mindent lépésről lépésre és ennyi.

      http://www.pandawillforum.com/archive/index.php?t-14943.html

      u.i.: Ha a program "loading config file failed" hiba kódot ír ki, az azért van mert a program mappa nevében van kínai jel vagy betű vagy mi. Át kell a mappát nevezni mondjuk RKBatchtool-ra és már indul is a program."

      Törlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is. szólj légyszi ha meg tudtad csinálni.

      Törlés
  19. Hello
    Táblet vásárlás elött állok zat szeretném megkérdezni hogy 1080p be mennyire megbízható pl putlockeren vagy ilyen online streameres weboldalon tudok filmet nézni?:O úgy hogy nem akad.. nem melegszik túl a gép nincsenek ilyen veszélyei.. mint pl egy laptopnal hogy melegedni kezd a gép és ezért akadozik a hang meg a kép..? És otg kábellel tudok rá csatlakoztatni külső hdd-t vagy pendrivet előre is köszi

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. LEGOLCSÓBB!!!ITT:
    http://www.tinydeal.com/icoo-icou-d70pro-ii-7-android-41-dual-core-tablet-pc-p-71005.html
    NEGYON MEGÉRI MOST VETTEM ÉN IS!!!
    AJÁNLOM MINDENKINEK!!!

    VálaszTörlés
  22. 1 hete használom az icoo d 70et.az árához képest jo kis gép. meg vagyok vele elégedve.az egyetlen gyenge pontja valoban az aksi.az aksija lehetne erósebb is. valamint nem tudom hogy másnál csin-e olyat a tab hogy toltés alatt lefagy a rendszer?! ezt vsak toltesnel csinaja.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok!

    Egy olyan problémám van a tabletemmel(Icood70pro2),hogy az android feliraton nem lép tul.
    Gondoltam ujra telepitem a gyári Romot,de hiába töltöttem le hozzá a gyári drivereket A eszközkezelőben Sárga felkiáltójel
    látható és az rkBatch tools sem látja,próbáltam többféle kábellel,Op rendszerrel,de nem változik semmi,a driver telepítés utan kapok egy tizes hibakódot
    és ennyi.
    Olvastam külföldi forumokon,hogy másnak is volt ilen problémája más tipusú tablettekkel,de az ott leirt megoldások nálam nem működtek.

    Most már ott tartok ,hogy visszaküldöm a DX.com Webáruháznam,mert arra gondolok,hogy valami hardvers probléma miatt nem látja a Windows az ezközkezelöben.

    Esetleg ha valaki már frisitett Romot,vagy öszzekapcsolta a PC-jével az talolkozott ilyen problémával, vagy tényleg az eszközben van a hiba,nem szertném feleslegesen vissza küldeni
    Kinába.

    Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A problémám nekem is hasonló. Először azt hittem én vagyok ennyire béna hogy nem tudom megcsinálni a többiek által leírtak alapján,de nem.
      Valaki esetleg ismer Budapesti szervizt vagy magánszemélyt aki képes segíteni ingyen vagy pénzért?

      Törlés
    2. Ne add fel nekem a végén sikerült!

      A lényeg az ,hogy amikor telepítetted a driver es megkapod a 10-es hibakot,akkor kapcsold ki a tabletet ,az usb kábelt hagy bedugva, es inditsd ujra a Hangerő+ ill a bekapcsolo gomb lenyomásával,amikor sötét lesz a képernyő alvileg eltünik az eszközkezelőből a felkiáltójel és a RKbatchtools is bezöldül(1 Kocka).

      "I finally got this to work.

      But it wasn't anything like was stated on here.

      first, without USB cable connected power up with vol + pressed. This will get you the android with guys spilled out screen, at this point you install this driver (http://vondroid.com/threads/rk3066-driver.252/) and install the rk30 device. Driver will install, but error 10 "device cannot be started" - this is apparently normal. This step is to just install the driver, this will not let you update the firmware yet....

      Now reboot with the USB cable connected to the PC and device and hit vol + and power, this MAY get you to the recovery screen that is black, looks like the device is off. This took me many times to get it where the device showed up with the driver installed. Once it shows up again, rktools will see the device as 1 and it will be green.

      At this point load the firmware into rktools, then hit upgrade. It will install, verify the firmware.

      the device will reboot and you'll see the update occur.

      The device will reboot again and after a long boot up - bingo you are back in, everything is gone though and the language is set to Chinese.

      From here I had to find the language and input options in Chinese and get it back to English

      its done though, running the new 12-3-12 firmware...

      thanks guys, hopefully this helps someone else out.

      Törlés
    3. Halihó Hari!

      Én is frissíteni szeretném a csoda gépet, de a pink négyzetecske sehogy sem akar bezöldülni.
      Lenne valami ötlet?
      Már minden formában, sorrendben próbálgattam ki/be kapcsolgatni.
      Köszi.

      feca


      Törlés
    4. Dugd be az usb kábelt a gépbe, de a tabletba ,még ne. utána tartsd lenyomva a volume + gombot és úgy dugd be a kábelt a tabletba. ekkor már nem hdd-ként ismeri fel és ha telepíteni akarja a drivert, akkor a letöltött rockusb drivert válaszd ki. Ha meg automatikusan telepíti, akkor utána az eszközkezelőbe keresd meg az új hardvert, menj az illesztőprogram cseréjére és ott ad meg neki a letöltött rockusb drivert és utána már zöld is lesz.

      Törlés
    5. u.i.: Már belinkeltem egyszer. Mindent innen olvastam és elsőre 10perc alatt megcsináltam 2 tableten is.

      http://www.pandawillforum.com/archive/index.php?t-14943.html

      Törlés
  24. Üdv!
    Én találtam egy magyar oldalt ahol 12 hónap garanciát is vállalnak rá és elvileg raktárról 3 napon belül kiér. Nincs feltüntetve a nyelveknél a Magyar nyelv. Az androidban alapból benne van a magyar nyelv nem ?
    Ez az az oldal: http://olcsotablet.site90.net/product_info.php?products_id=150

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyári garancia van rajta,magyarán visszaküldik Kínába.

      Törlés
    2. Igen.ebben az androidban(4.1).gyárilag benne van a magyar nyelv.

      Törlés
  25. Sziasztok! Nekem is van egy ilyen, már ezerszer megbántam,hogy ezt vettem, mert nagyon silány anyagokból van és örülök, ha egy órát kibír az akksija. Ma reggelre az jött ki belőle, hogy bekapcsolásnál az android feliraton nem lép túl. Mi lehet a probléma? Segítsetek légyszi, nem értek hozzá!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, hát én is így vagyok vele. Mi a f$zért vettem meg kérdezem folyton magamról? :D
      Ugyanez volt nálam is,semmit nem csináltam vele és elromlott ráadásul 2db-ot is vettem és szinte egyszerre.
      Nekem sikerült egy személyt találnom aki segített, de a 2 tab-ból csak az egyiket sikerült megcsinálni. De sajnos most sem tökéletes mert a HD videók szaggatnak rajta nagyon és mintha lassabb lett volna a tab.
      Ha érdekel a pesti szervizes magánszemély írj és megadom az elérhetőségét.

      Törlés
    2. Csao nekem ugyan ilyen probléma adódott a telefonommal... nem lépett túl az üdvözlő üzeneten fórumoztam kicsit és leírták,hogy mi a teendő. Nem tudom,h tabnál is jó-e de egy próbát megér.

      Ennek a csúnya problémának még neve is van. A szépen csengő boot loop. A javaslatom egy wipe/data Factory reset, magyarul a gyári állapot visszaállítása.
      Menete a következő (lenne):
      1. adatok mentése a telefonról - mivel a gyári állapot áll helyre, minden az első bekapcsolás óta keletkezett adat elveszik
      2. a telefont kikapcsoljuk
      3. a hangerő fel, és a bekapcsológomb együttes megnyomásával bekapcsoljuk a telefont, és mindkettőt nyomva tartjuk, amíg meg nem jelenik a Recovery menü
      4. Kiválasztjuk a wipe data/factory reset menüpontot (ahogy majd a kijelző is írja, itt a hangerőgombokkal tudunk fel/le léptetni, és a power gomb az "ok"
      5. kiválasztjuk a "wipe data/factory reset"-et, majd azon belül a yes-t, megvárjuk amíg lefut.

      A telefont újraindítjuk és rácsodálkozunk ismét a szűz Android rendszerre...

      az adatok elvesznek nekem is elvesztek de az a legkevesebb... így a gyári androidot állítjuk vissza
      remélem sikerül
      Boldog nyuszit

      Törlés
    3. Kaptam egy hanyattfekvő android robotot melynek a nyitott hasában egy piros háromszögben fekete felkiáltójel van.Pár perc múlva újra indul, de sajnos most sem jutott tovább az android feliratnál!

      Törlés
    4. Sikerült!!!
      Csak a nyelvvel küzdök!
      Kicsit gyenge a kínai nyelv ismeretem!
      Ha valakinek van ilyen gépe ami megy valami ember közeli nyelven kérem segítsen a vissza állításban!
      Köszönöm!

      Törlés
    5. Sikerült!
      Köszi a segítséget!
      A pár hozzászólással feljebb belinkelt angol szöveg Google általi fordítása:
      "Végre megvan ez a munka.

      De nem volt semmi, mint szerepelt itt.

      1., anélkül, hogy az USB-kábel csatlakozik hatalom fel vol + gombot. Ez lesz neked az android a srácok ömlött ki képernyőn, ezen a ponton telepítése driver (http://vondroid.com/threads/rk3066-driver.252/), és telepítse a rk30 készüléket. Illesztőprogram telepíti, de a hiba 10 "eszköz nem indítható el" - ez a látszólag normális. Ez a lépés, hogy csak telepítse a meghajtót, ez nem engedi, hogy a firmware frissítését még ....

      Most indítsa újra az USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, és a készülék és a hit vol + és a hatalom, ez neked, hogy a helyreállítási képernyő fekete, úgy néz ki, mint a készülék ki van kapcsolva. Ez elvitt sokszor, hogy azt, ha a készülék bukkant fel az illesztőprogram telepítve. Amint felbukkan újra, rktools látni fogja a készülék, mint 1, és ez lesz zöld.

      Ekkor betölti a firmware rktools, majd nyomja upgrade. Ez telepíti, ellenőrizze a firmware.

      A készülék újraindul, és látni fogja a frissítés következik be.

      A készülék újraindul, és ismét egy hosszú boot up - bingó van vissza, minden eltűnt, és bár a nyelv van beállítva, hogy kínai.

      Innen kellett találnom a nyelvi és beviteli lehetőség a kínai és kap vissza az angol

      a megtett bár fut az új 12-3-12 firmware ...

      köszönöm srácok, remélhetőleg ez segít valaki ki.

      Törlés
  26. Sziasztok.Reá dugtam halozati töltőt 2000mha 1 perc után se kép se hang fekete a képernyő . Usb talán reagál de nincsen kép igy sem. Probálom a power+ hangerő fel gombot de nem látja RKBatchtool pedig kiirja usb eszköz driver nem ismeri fel .Letöltötem a driver de hogy telepitsem?
    HELP....

    VálaszTörlés
  27. sziasztok! 1 hete vettem hiába forgattam el nem ugrott át a kép meg kell nyitnom fekvő programot,h feküdjön -_- aztán most lemerült 10%-ig és elment a hang gondoltam lenémította magát ... feldobtam töltőre és most sincs hang :/ :@ mit tudok csinálni vele ?

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok!

    Nagyon tetszik a tablet, nagyon jó a teszt.
    És nem utolsósorban az ára is tetszene, ilyen teljesítményért.
    Viszont itt az utolsó pár hozzászólás kicsit elvette a kedvem a vásárlástól.
    Nyugtassatok már meg, hogy nem minden második szerkentyű döglik meg két héten belül, írhatna olyan is néhány szót, aki már hónapok óta nyüstöli a gépet...

    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ne vegyél ilyen gépet, nekem 3 hónapja van meg és nagyon gagyi az egész. Az akksi alig bír valamit, recseg-ropog stb. Ha egy jó tanácsot elfogadsz, akkor ne vegyél ilyen tabletet.
      Üdv.

      Törlés
  29. Üdv mit gondoltok ha a gyári akksit kicserélem egy 5400mAh-re elbírja a gépezet?

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok!
    Nekem is az a bajom, hogy nem lép túl az Android feliraton. Amit olvasgatok, hogy + hangerő és bekapcsolás gomb egyszerre való megnyomásával elindul a recovery, nekem nem csinál semmit rá, meg sem mukkan. Akkor szerintetek kuka? Köszi a választ.
    Üdv: Gábor.

    VálaszTörlés
  31. A halott droid képernyőn már túlvagyunk , csak az ujratelepítés oldotta meg . Most viszont kilazult az usb rögzítés és emiatt valószínűleg kiszakadt a + bekötés a panelről . lenne aki megcsinálja csak kapcsolásirajz kellene !!!!!! Fiam szülinapi ajándéka volt még nem sokat tudta használni pedig megérdeelné ! Bármilyen segítséget megköszönnék . D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre nagyon ügyes informatikus kollégám beforrasztott egy áthidaló kábelt a leszakadt usb-re , a szoftver meg már tuti pörög keményen , Örül a fiunk és így mi is örülünk ! Megjegyzés le a kínaiakkal , még a jót is gagyira csinálják !

      Törlés
  32. Szevasztok!

    D70 nem látja a billentyűzetet Van valakinek valami ötlete hogy miért?

    Rendeltem egy billentyűzetet tokkal együtt,és egy usb hub átalakítót
    valamint letöltöttem az anysoftkeyboard programot a D70 re nem látja a billentyűzetet
    A válaszokat előre is köszönöm üdv: János

    VálaszTörlés
  33. Üdv!
    Elromlott a tabletem,önálló életet él a touch-screen,olyan mintha valami folyamatasan huzogatná a kijelzőt...kérdésem: hova lehet visszaküldeni garanciálisan? Mi a pontos cím?Mert én sehol nem találom

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok !Nekem a gép bejött,de sajna a töltőcsatlakozoja kitört/nem volt erőltetve/garis gép,nincs hozzá alkatrész,a szerelő ragasztgatta,de nem sikerült megjavitani,mikor visszakerült az első lemerülést követően nem lehetett feltölteni,mindig ment vissza a szervizbe,5 után cserét kértem,most felajánlották hogy tört áron beszámitják 1 uj készülékbe. :/ Ebből is lehet tanulságot levonni... üdv mindenkinek!Ha van kérdés:kislejo@freemail.hu

    VálaszTörlés